Det hvide guld fra Norge

Opdateret april 2022

Det hvide guld fra Norge

Opdateret april 2022

Vinterhittet – norsk uld i topkvalitet

De lækre, varme uldtekstiler fra Røros Tweed er ikke "bare" plaider og puder... Historien bag, særlige fremstillingsprocesser og oprindelsen fra de norske fjelde resulterer nemlig i en helt unik kvalitet.

Den norske by Røros ligger i et koldt bjergklima 400 km nord for Oslo. Her fremstilles hvad kan betegnes som "det norske guld" – nemlig norsk uld, som forædles i tråd med strenge kvalitetskrav efter norsk håndværkstradition. Det er lige her, hvor Røros Tweeds' unikke uldkvalitet oprinder, og de smukke, skandinaviske designs bliver til.

Det særlige ved norsk uld er den ideelle balance mellem komfort og brugervenlighed til fremstilling af plaider og puder. Siden 1940 har Røros Tweed produceret uldprodukter ved brug af en flere 100 år gammel lokal håndværkertradition. Alle produkter er lavet af 100% norsk uld og er produceret i Norge fra start til slut.

Netop den type norsk uld, Røros Tweed benytter, er den absolut fineste udvalgt blandt de i alt 16 forskellige klasser, uldtypen fås i. Kun de bedste uldtråde benyttes til produktionen, hvilket sikrer en god spænding og elasticitet, grundet uldets særlige håndtering og bearbejdning.

Hos botex kan du finde Røros' plaider og sofapuder på vores webshop og muligvis i udvalgte butikker, som fører boligtekstiler. botex' webshop er et af de få webshops i Danmark, der fører lager over produkterne. For mange andre skal du bestille produktet, og dernæst skal de leveres fra Norge.

Gå til webshop

Produktionen

Røros Tweed køber ulden fra Norges bonde-organisation, Norilia – den første uldproducent, der blev Svanemærket tilbage i 2015. Den norske uld opfylder kravene for Cradle to Cradle. Dette er som følge af god dyrevelfærd, minimal kemikalieanvendelse, korrekt brug af resourcer og lavt energiforbrug. 

Når man køber produkter fra Røros Tweed kan man være sikker på, at fårene, hvorfra ulden kommer fra, har et godt og naturligt liv. Ulden kommer nemlig udelukkende fra får, der går frit rundt året rundt i de norske fjelde. Klipningen er skånsom og ulden er naturligvis mulesingfri. Det kolde klima, fårene opholder sig i, gør at eksempelvis parasitter ikke kan overleve i ulden – derfor er det heller ikke nødvendigt at rense ulden med kemikalier, som man oplever i nogle andre lande.

Prisvindende, skandinavisk design

Røros Tweed har siden brandets oprindelse eksperimenteret med norsk uld og selve udviklingen af tekstilprodukter i høj kvalitet og design. I samarbejde med førende norske tekstilkunstnere og designere har de gennem mange år skabt smukke puder og plaider, inspireret af den æstetiske og kulturelle arv på Røros – og ikke mindst af den fascinerende og storartede højfjeldsnatur.

Røros Tweed har flere gange modtaget Norsk Designråds "Mærke for God Design", og under design ugen i New York i 2015 blev virksomheden tildelt ”ICFF Editor´s Award for Best Textile”.

Med de smukke, tidløse skandinaviske designs får man meget mere end den praktiske funktion, et uldtæppe eller en pude ofte tjener. Produkterne kan nemlig med ét sætte kulør på indretningen og bidrage til en varm stemning i hjemmet med deres smukke farver og tydelige associationer til den norske natur.

Hos botex forhandler vi mange smukke uldplaider og -puder fra Røros Tweed. Se det store udvalg, og du kan læse meget mere om de enkelte produkter via linket nedenfor.

Røros Tweed Uldplaider & puder

Få inspiration til indretningen i din nærmeste butik

Med mere end 33 forhandlere over hele landet er du aldrig langt fra en botex-butik. Kom forbi og få inspiration, og se dine mange valgmuligheder. Vi står altid klar med sparring og gode råd.

Find nærmeste botex-butik her

keyboard_arrow_up