keyboard_arrow_down

Spar penge på din energiregning

Undgå træk fra utætte vinduer

Isolering med gardiner og solafskærmning

Gardiner har en isolerende effekt i din bolig. Især tykke stofgardiner og Duette® er ofte de gardintyper, vi anbefaler, og som de fleste af vores kunder anvender. Dog er gardiner og solafskærmning – uanset gardintype – altid en god investering både for isolering og for indeklimaet generelt.

Vidste du at...

ifølge tekniske undersøgelser kan du spare penge på din energiregning samt mindske varmetabet betydeligt med f.eks. et Duette®-gardin.

Undersøgelsen er lavet af Frauenhofer Institute for Building Physics.

Undgå træk fra vinduet med gardiner

Det er vigtigt, at dit hjem har et godt og sundt indeklima. Et godt indeklima består af behagelige temperaturer, og det er selvfølgelig individuelt, hvad dette er. Om vinteren kan det blæse meget, og det er koldere, og temperaturerne daler. Nogle gange trænger vinden og kulden ind gennem vinduerne – der opstår træk fra vinduerne – især ved den manglende solafskærmning. Det kan også være på grund af utætte vindueskarme.

Book en gratis gardinbus hos os og lad os tage en dialog om, hvordan gardiner kan afhjælpe træk fra vinduer.

Book gardinbussen her

Gardiner og indeklima 

Om sommeren, når det er varmt og solen skinner, så kan det derimod forårsage, at rummene i dit hus bliver overophedede, hvis ikke du har en form for solafskærmning. Dermed bliver temperaturerne for høje, og du opnår et ringere indeklima både for mennesker, dyr og planter.

Læs mere om indeklima

Book gardinbussen gratis

En bookning af gardinbussen hos os er ikke kun en gardinbestilling. Vi kommer med vareprøver og giver dig den nødvendige rådgivning i forhold til både isolerende gardiner, indeklima og andre tips og tricks. Vi kommer med kvalificerede bud på gardinløsninger med dig som eksperten på dine behov og os som specialister i at opfylde dem.

Book en gardinbus

Nybyggerier og isolering

Nybyg er er til stadighed meget populært, og indretningen samt stilen har ændret sig markant. Kravene til nybyggede huse har også ændret sig, og der stilles strengere krav særligt til isoleringen af huse. Derfor kan det måske være fristende at tænke, at gardiner og solafskærmning ikke er en nødvendighed i nybyggede huse. Store vinduer eller vinduespartier er også et hit, og alt i alt kræver det dermed en effektiv solafskærmning for at holde solen ude. Ifølge undersøgelser udarbejdet af Aalborg Universitet er man derfor begyndt at tænke solafskærmning ind tidligt ved nybyggerier.

Ældre huse og utætte vinduer

Er dit hus ældre, så kan der, dengang det blev bygget, have været andre krav til isolering. Dette gælder både offentlige bygninger og privathuse. Ydermere er der også sket en udvikling i materialer og byggematerialer siden hen. Det betyder, at ældre huse ofte har brug for ekstra isolering specielt ved vinduespartierne, da der ofte opstår træk ved vinduerne grundet utætte vinduer eller vindueskarmen. En optimal solafskærmning kan afhjælpe problemet, således du ikke oplever et ligeså stort træk fra vinduet, viser en rapport fra DTU.

Book gardinbussen gratis

Book gardinbussen i dag, og få råd og vejledning til, hvordan gardiner og solafskærmning kan være med til at isolere din hjem mod kulde og varme, så du får en sundere indeklima, og muligvis en lidt sjovere energiregning.

Book en gardinbus

Tips til en billigere energiregning

Træk gardinerne fra

Træk gardinerne fra, når solen skinner, og udnyt både det naturlige lysindfald og varmen fra solen. På den måde kan du spare på energiregningen.

Isolerende gardintyper

Du kan med fordel vælge et Duette®-gardin, som med sit unikke design med et dobbeltvæv, har yderst effektive isoleringsegenskaber, eller du kan vælge tykke, isolerende stofgardiner.

Træk gardinerne for

Træk gardinerne for i de kolde måneder, når solen ikke står på, for at holde på varmen indendørs. Dermed undgår du træk fra vinduet, og behovet for at varme yderligere op formindskes.

gardiner_solafskærmning_plissegardiner_duette_plissegardiner_isolering_botex_luxaflex

Energibesparende gardiner og solafskærmning

Gardiner og solafskærmning – såsom Duette®-gardiner – kan være med til at sørge for, at du bruger mindre energi på henholdsvis at varme og afkøle dit hjem. Sker der en overophedning af dit hjem, er det bedst at trække gardinerne for eller rulle solafskærmningen ned. På dén måde sørger du for, at temperaturen altid er behagelig indendørs, og du undgår at skulle tænde for eventuelle afkølingsapparater som airconditions, blæsere, køleanlæg m.m..

Er det koldt udenfor, og du oplever træk fra vinduerne, eller du ved, at dit hus eller din lejlighed har utætte vinduesrammer, kan du også med fordel skærme af. Så holder du bedre på varmen indenfor og kan i nogen grad undgå at skrue yderligere op for varmen.

Hvis solen skinner i de koldere måneder, er det en god idé at lade sollyset trænge ind og på dén måde udnytte varmen fra solen. Husk dog at trække for igen, når solen er væk. Samtidig er det altid en god idé at udnytte sollyset som lyskilde.

gardiner_solafskærmning_plissegardiner_duette_luxaflex_store_vinduer_isolering_botex

Sådan sparer du penge på din energiregning

Hvad enten vi snakker varmeregning eller elregning, så kan der være mange penge at spare ved at montere de rette gardiner i dit hjem samt følge rådene som nævnt tidligere. Energiforbruget til ventilation og køling – dvs. aircons og blæsere m.m. – kan være ret stort i varme perioder. Ved at afskærme for lysindfaldet, sænker du behovet for at anvende disse, og dermed bruger du mindre el, fortæller analysen af indeklima og energiforbrug fra Aalborg Universitet.

Hvis det er koldt udenfor, kan du spare på varmeregningen ved at huske at trække gardinerne for, når solen ikke står på. Dette gælder især ældre huse med gamle vinduer, som oftere kan være utætte, utætte vindueskarme og generelt træk fra vinduerne.

Derudover er det altid en god idé at holde radiatorer fri – dvs. sørge for at lange stofgardiner ikke dækker for radiatorerne, når de er tændte. Det gør nemlig, at varmen fra radiatorerne ikke slipper ud i rummet, og du vil dermed øge varmeforbruget.

energistyrelsen anbefaler

Energistyrelsen giver 5 gode råd til, hvordan du kan spare på energien og dermed på energiregningen –  og blandt andet hjælper det at trække gardinerne for og fra på de rette tidspunkter. 

Sparenergi.dk 

Kombi-løsning: Isolér mod utætte vinduer

Du kan med fordel vælge en kombi-løsning med gardiner og solafskærmning. Stofgardiner kombineret et Duette®-gardin er en yderst effektiv måde at isolere mod utætte vinduer. Du kan også vælge at kombinere stofgardinerne med andre gardintyper som eksempelvis plisségardiner, rullegardiner eller persienner.

Elektriske gardiner

Elektriske gardiner kan være en fordel for dig, der ønsker at spare penge på din energiregning. Det er nemlig muligt, at indstille gardinerne til at rulle fra eller for efter behov. Elektriske gardiner kan tilkøbes som tilvalg til stort set alle gardintyper. 

Læs mere om elektriske gardiner

Spar på regningen med isolerende gardiner

Hos botex rådgiver vi dig i den rigtige gardinløsning i forhold til isolering af dit hjem. Book gardinbussen hos os – så tager vi en dialog sammen, og vi måler op til den mest optimale gardinløsning, når det kommer til besparelser på energiregningen.

Book en gratis opmåling

keyboard_arrow_up