keyboard_arrow_down

Få inspiration til din

Solafskærmning

Hvorfor skærme af for solen?

Der er en hårfin grænse mellem, hvornår vi synes, der er for lidt sollys, og hvornår vi føler os generet af det. Derfor er det vigtigt, at kunne styre lysindfaldet og få mest ud af både dagslyset og din solafskærmning. 

Solafskærmning kan være et gardin – f.eks. persienner eller lamelgardiner – men det kan også være en markise. Udover at give karakter til dit hjem er der flere fordele forbundet med solafskærmning. Du kan f.eks. forhindre dine møbler i at falme samt opnå et bedre indeklima.

solafskærmning_botex

Beskyt dit interiør mod solens stråler

Det er ingen hemmelighed, at solens skarpe stråler får tekstiler og andre materialer til at falme og tørre ud. Med den rette gardinløsning kan du eksempelvis undgå, at sollyset får dine møbler til at falme eller udtørrer skindet på din lædersofa. 

Solafskærmning kan udover at beskytte møbler, også beskytte eventuelle malerier, du har hængende i din bolig, samt trægulve og tæpper.

 

solafskærmning_botex

Brug for hjælp? Book gardinbussen gratis

Har du brug for råd og vejledning, kan du booke en gratis gardinbus hjem til dig. Vi pakker bussen med masser af vareprøver, så du nemmere kan træffe det rette valg.

Læs mere her

Isolering

En indendørs solafskærmning kan også have en isolerende effekt, da den holder varmen inde og kulden ude. Effekten er bedst, når gardinet slutter tæt til væggen og har en afstand til vinduet på cirka 3 cm. Med den rigtige løsning kan du spare penge på din energiregning. 

Et dobbelt plisségardin er et godt eksempel på en yderst isolerende solafskærmning. Dobbeltvævet skærmer nemlig for kulden om vinteren og holder varmen ude om sommeren.

Overophedning

Mange boliger har i dag store glaspartier, hvilket øger risikoen for overophedning indenfor om sommeren. Uden den rette solafskærmning kan solens stråler gøre det ubehageligt at opholde sig indenfor.

Der findes masser af indendørs løsninger, som skærmer af for solen, men ofte er det også en god idé med udvendig solafskærmning. Man kan f.eks. bruge en markise eller vælge udvendige persienner. Ved at afskærme udvendig, sikrer du at varmestålerne bliver blokeret, før de når glasset, og varmen fra strålerne kan derfor ikke trænge ind i boligen. 

Privatlivets fred

Den rigtig gardinløsning kan hjælpe med at give privatliv i din bolig. Med lyse, transparente gardiner kan du skærme af uden at lukke alt lyset ude.

Blænding

Når solen står lavt, kan det blænde indendøre og genere, når du f.eks. ser TV. Vores forskellige muligheder for betjening af solafskærming, giver dig mulighed for at vælge den løsning, der fungerer bedst for dig til at regulere lysindfaldet. 

solafskærmning_inspiration_botex

keyboard_arrow_up