Forlæng din dynes liv

Dyner og puder lavet af fjer og dun kræver en særlig pleje – især hvis du ønsker at de skal holde i mange år. Læs mere om, hvordan vi anbefaler du plejer dine dyner og puder.

Vaskeanvisning: Dyner og puder

Din dyne og pude har brug for at blive vasket. Hvis du selv vasker din dyne og pude, skal du være opmærksom på følgende, med mindre andet er anvist på selve produktet:

Brug altid et flydende vaskemiddel uden enzymer, da enzymer ødelægger fibrene i dunene, så dunene knækker og ikke kan løfte sig igen. Du bør altid tørretumble dine dunprodukter – anvend programmet "skabstørt", og sikr dig, at din dyne og pude er helt tørre, inden de tages i brug igen. Det er bedre at tørre din dyne eller pude for længe end for lidt. Du kan med fordel ligge en eller to tennisbolde i tørretumbleren sammen med din dyne eller pude for at få løftet dunene igen.

Når det er godt vejr, så hæng din dyne og pude ud i den friske luft til udluftning – helst i skyggen, da de har ikke godt af direkte sollys. Ryst din dyne og pude hver morgen, så dunene får lov at fordele sig og blive luftet.

keyboard_arrow_up