botex_plissegardiner
keyboard_arrow_down

Gør lyden blød i din bolig

Akustik

Få god akustik derhjemme

Dårlig akustik er i de seneste år blevet et større problem i de danske hjem. Problemerne opstår typisk i nybyggerier, og det er særligt i de populære, store køkkenalrum, at akustikken kan være en udfordring. De store, hårde flader forstærker lydene i det åbne rum og skaber støj. Med gardiner og boligtekstiler kan du forbedre akustikken og ovenikøbet få mere personlighed i dit hjem.

Vælg lyddæmpende gardiner

Er du generet af dårlig akustik i dit hjem, kan gardiner nemlig være den rigtige løsning. Måske lyder det mærkeligt, men den er faktisk god nok. Ved at bryde de hårde overflader med bløde gardiner kan du dæmpe støjen i rummet, og med særligt lydisolerende gardiner vil du helt sikkert opleve en markant forskel. Især lange stofgardiner har en støjdæmpende effekt pga. tekstilets tykkelse, som absorberer lyden. Du kan også vælge et Duette®-gardin, der med sit hulrum har en lyddæmpende effekt. 

Bløde tekstiler giver god akustik

Ønsker du en god akustik i dit hjem, kan stort set alle former for tekstiler bruges og gerne på forskellige måder. Fordelen ved at inddrage tekstiler i din indretning er altså ikke kun at skabe hygge og varme. Du kan f.eks. dekorere din stue med puder og plaider og badeværelset med foldede håndklæder på en hylde. Ligeledes er det altid en god idé i store rum at lægge nogle løse tæpper på gulvet. Alle bløde tekstiler bidrager generelt til en mere behagelig akustik, så hold dig ikke tilbage med tekstiler, når du indretter boligen.

Design din egen væg

Med Stylepads fra Dock Four kan du designe din egen personlige væg på ingen tid og samtidig forbedre akustikken. De smarte Stylepads findes nemlig i en akustik-udgave med lydabsorberende bagbeklædning, som er designet til at modvirke dårlig akustik. Det kan være en unik måde at sætte dit personlige præg i boligen på, så tjek det ud i dag. Læs mere om de mange muligheder med Dock Four Stylepads lige her. 

Find lydisolerende gardiner hos botex

Er du i tvivl om, om lyddæmpende gardiner vil være den rette beslutning for dig, så husk, at du kan booke vores gardinbus helt gratis. Så pakker vi bussen med en masse eksempler på gardiner og dukker efterfølgende op på din adresse. Her kan vi hjælpe dig med at træffe det helt rette valg både i forhold til akustik og design.

Book gardinbussen

Få inspiration i din nærmeste butik

Med 30 forhandlere over hele landet er du aldrig langt fra en botex-butik. Kom forbi og få inspiration, og se dine mange valgmuligheder. Vi står altid klar med sparring og gode råd.

Find nærmeste botex-butik her

Få styr på akustikken

Dårlig akustik er over den seneste årrække blevet et større problem i de nordiske hjem. Problemerne opstår typisk i nybyggerier og særligt i de populære, store køkkenalrum kan akustikken være en udfordring. De store, hårde flader samt højden til loftet forstærker lydene i det åbne rum og skaber støj. God akustik kan være afgørende for et godt indeklima. Du kender det sikkert selv – der er ikke noget værre end at opholde sig i et offentligt rum med dårlig akustik. Det kan gøre det mere eller mindre umuligt at føre en samtale med personen på den anden side af bordet, og det vil du derfor sikkert for alt i verden gerne undgå hjemme i privaten. Der kan imidlertid findes flere forskellige løsninger på den dårlige akustik, og en af dem er gardiner. Med gardiner kan du nemt få styr på akustikken, og ovenikøbet også få mere personlighed i dit hjem. Så dyk ned i udvalget af lyddæmpende gardiner her på siden og find den rette løsning for dig.

Hvorfor opstår der dårlig akustik?

Akustik er en svær størrelse, for det er ikke noget man kan se eller tage fat i, men noget der kan mærkes og høres i et givent rum. Dårlig akustik opstår som regel der, hvor store overflader i hårde materialer bliver kombineret med åbne rum eller parallelle vægge. Kort sagt, jo større og hårdere visse overflader er, desto mere vil lyden blive kastet rundt og reflekteret i rummet. I dag, hvor vi ofte bygger højt til loftet og store køkkenalrum kan der derfor opstå problemer med akustikken. Men heldigvis er der råd for dette. Alle tekstiler og alt, hvad der er blødt (en blød sofa og lænestol), bidrager til bedre akustik. Derudover kan også bestemte typer af reoler samt visse loftelementer og gulve afhjælpe problemet – og ikke mindst gardinerne.

Har du ikke nødvendigvis problemer med akustikken, så kan vi naturligvis også hjælpe med mange andre ting. Hos botex har vi nemlig også alt i markiser, tæpper, puder, plaider, sengetøj og meget andet. Vi tilbyder en lang række af populære brands, der helt sikkert vil opfylde dine behov for lækker kvalitet og smukke designs. Heldigvis finder du botex-butikker fordelt rundt omkring i hele landet, og der burde derfor helt sikkert være en butik i nærheden af dig.

 

keyboard_arrow_up