Husk gardiner, når du flytter

Januar 2024

Husk gardiner, når du flytter

Januar 2024

Danskernes flyttevaner

Står du og skal flytte i den nære fremtid?

Danskerne flytter oftere end nogensinde før. Det viser et studie fra flyttervaner.dk – lavet i samarbejde med blandt andet Dentsu Aegis – hvor der er fokus på danskernes flyttevaner. Danmark ligger nummer to i Europa, når det kommer til antallet af flytninger, og i den forbindelse estimerer økonomer, at der bruges mellem 50.000 og 100.000 kr. pr. flytning på forbedringer af den nye bolig samt på boligindretning. 

Undersøgelsen viser også, at 47% køber nye lamper, når de flytter, 44% køber nye møbler og hele 37% køber nye gardiner. Men har du tænkt gardinerne ind fra starten? Gardiner og solafskærmning er ofte en udgiftspost, som forglemmes, når der lægges budgetter – eller blot "forsvinder" i flytterodet. Men der kan både være penge at spare, hvis du tænker gardinerne ind tidligt i processen, samt andre fordele ved at montere gardiner i dit hjem. Læs mere om disse fordele, og bliv klogere på, hvilke behov du måske ikke vidste, du havde.

Stofgardiner_gardiner_solafskærmning_gardinbus_flytning_blog_behov

5 tips til at vælge den rette gardinløsning, når du flytter

1. Skriv dine behov ned rum for rum – både de praktiske behov og det udtryk, du drømmer om i dit nye hjem.

2. Overvej, hvilke gardiner der passer til din indretningsstil. Find inspiration på f.eks. Luxaflex.dk eller på vores website og Instagram om farver, mønstre og gardintyper.

3. Besøg en af vores forhandlere, oplev de forskellige gardinløsninger og bliv vejledt af gardineksperten. Find din nærmeste botex-forhandler her.

4. Overvej, om du ønsker manuel betjening af dine nye gardiner, med motorisering eller en Smart Home-integrering. Læs mere om elektriske gardiner her.

5. Vurdér, om der er behov for en løsning, der forbedrer f.eks. akustik og/eller indeklima. Gardiner har nemlig en stor lyddæmpende og temperatur-regulerende effekt.

Tag udgangspunkt i dine behov, når du skal flytte

Overvej, hvilke behov du har til gardinernes funktion i de forskellige rum, når du flytter i ny bolig. I soveværelserne er mørklægning vigtigt for at sikre den gode nattesøvn både for voksne og børn. På badeværelset skal gardinerne værne om privatlivet og kunne fungere i et – til tider – fugtigt rum. Gardinerne i stuen skal skabe en hyggelig og afslappet stemning og sikre, at solen ikke blænder eller medvirker til, at dine – måske nye – møbler og andet interiør falmer. 

Forskellige behov ved flytning

 

Stofgardiner_ado_gardinbussen_botex_rumdeler_flytning_blog_gardiner_solafskærmning

Rumdeling

Gardiner kan også fungere som en æstetisk og effektiv rumdeler, der let kan opdele store multirum i mindre zoner alt efter behov. Dermed kan du skabe små hyggekroge i din nye bolig. Dette er også en mere kreativ, fleksibel løsning end en skillevæg eller skydedør. 

Læs mere om stofgardiner

Stofgardiner_luxaflex_gardinbussen_botex_mørklægning_flytning_blog_gardiner_solafskærmning

Mørklægning

En god nattesøvn er yderst vigtigt for alle. Vi har mange mørklæggende løsninger til soveværelset og børneværelset. Mørklægningsgardiner behøver ikke være mørke. De kan sagtens være lyse eller farvede. Dermed behøver du ikke gå på kompromis med stilen i dit nye hjem.

Læs mere om mørklægning

Stofgardiner_creation_baumann_gardinbussen_botex_akustik_flytning_blog_gardiner_solafskærmning

Akustikforbedring

Nybyggede boliger – med mange hårde og glatte flader – kan have en generende rumklang. De rette gardiner kan afhjælpe dette problem. Der findes både tykke stofgardiner samt tynde såkaldte akustikgardiner. Begge kan have en betydelig effekt på akustikken i dit nye hjem.

Læs mere om akustikforbedring

Book en gratis gardinbus

Står du og skal flytte ind i en ny bolig, og har du brug for råd og vejleding om gardiner? Book en gratis gardinbus hos os, og lad os guide dig til at finde den rette gardinløsning til dine behov. 

Book gardinbussen gratis

Bedre indeklima

Når du flytter ind i et hus eller en lejlighed, bør du f.eks. overveje, hvor meget solen trænger ind af vinduerne. Hvis solen brager ind af store vinduespartier i din bolig, kan det blive uudholdeligt på varme dage. Den rigtige gardinløsning kan sikre et svalt indeklima. Du kan også få isolerende gardiner, som kan hjælpe til, at kulde ikke trænger ind udefra. Begge dele sørger for, at du opnår et mere optimalt indeklima i dit nye hjem.

Læs mere om indeklima

Indflytning i nybyg

I nybyggede kvarterer, hvor hække og beplantning endnu ikke er vokset op, kan ønsket om at afskærme for privatlivet være ekstra stort. Ligeledes føjer gardiner hygge og sjæl til de store åbne rum, vi ofte ser i nybyggede huse. 

En anden vigtig faktor, når det kommer til nye gardiner i nybyg, er overvejelserne om Smart Home-løsninger. Vi oplever mere og mere, at Smart-løsninger bliver en større del af danskernes liv – især når vi flytter i nybyggerier. Der kan være mange penge at spare ved at tænke de elektriske gardiner ind fra starten grundet særlige el-krav samt behov ved implementeringen.

Mere om gardiner til nybyg

gardiner og markiser med motor

At få installeret elektriske gardiner og markiser i dit hjem kan være en større opgave, uanset om du flytter i et nybyg eller en bolig fra eksempelvis 40'erne. Står du overfor en renovation af en ældre bolig eller lejlighed og har ønsker om elektriske gardiner, så kan der også her være penge af spare ved at tænke gardiner ind fra starten, inden du flytter rigtigt ind. Læs mere nedenfor om to af vores leverandører, der leverer tilbehør til elektriske gardiner og markiser

Somfy_elektriske_gardiner_tahoma_motorstyring

Elektriske gardiner med Somfy

Med en TaHoma®-boks fra Somfy kan du nemt styre alle dine smarthome-produkter fra ét samlet sted – nemlig via en app på din Smartphone eller tablet/iPad. Somfy laver en masse elektronisk udstyr til dit nye hjem – blandt andet også motorerne til markiser.

 

Elektriske_gardiner_powerview_luxaflex_botexhighline_motorisering

Elektriske gardiner med PowerView®

Overvej PowerView® fra Luxaflex® – intelligente gardiner, der nemt kan programmeres og betjenes enten kun med en fjernbetjening eller fra din app. Bemærk, at dette stadig kræver en opkobling til en fjernbetjening. Du kan også få det integreret i hele dit Smart Home-system. 

Finansiering af gardiner ifm. din flytning

Som tidligere nævnt vurderer økonomer, at en flytning ca. koster 50.000 til 100.000 kr. pr. flytning, og at gardiner ofte er en post, som skal finansieres ved flytningen. Hos os har du mulighed for at finansiere dit køb af nye gardiner gennem Resursbank. Læs mere om ansøgningsprocessen og om Resursbank via linket nedenfor.

Læs mere om finansiering her

Book en gratis gardinbus

Står du og skal flytte ind i en ny bolig, og har du brug for råd og vejleding om gardiner? Book en gratis gardinbus hos os, og lad os guide dig til at finde den rette gardinløsning til dine behov. 

Book gardinbussen gratis

keyboard_arrow_up