Byttefrist for julegaver: d. 15. januar 2022

bæredygtige_gardiner_botex
keyboard_arrow_down

Miljøvenlige gardiner

Det grønnere valg

Hos botex er vi stolte over at samarbejde med leverandører, som tænker miljøet ind i deres forretning og produkter. Det betyder nemlig, at vi kan tilbyde dig gardiner og boligtekstiler med en mere miljøvenlig profil, såfremt du ønsker at tænke miljøet ind i din indretning.

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_luxaflex

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_luxaflex

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_luxaflex

Bæredygtighed

Hos botex vil vi ikke gå så langt som til at sige, at vi er et bæredygtigt brand fra top til tå. Det er en vedvarende proces og ikke mindst et konstant ønske om at være bedre i dag, end vi var i går. Vi vælger derimod at kalde det det grønnere valg – både for dig og for os – og vi ønsker at give dig mulighed for at tænke miljøet ind i din indretning.

Derfor samarbejder vi med brands, som har den miljømæssige belastning i mente, hvor det er muligt på nuværende tidspunkt. Det indebærer eksempelvis genanvendelige materialer, bæredygtige processer eller energibesparende produkter.

Miljøvenlige løsninger

Det er ikke altid let at blive klog på de materialer og de forskellige stoftyper, som både gardiner og boligtekstiler er lavet af, og hvilke der er det bedre valg, hvad belastningen af miljøet angår. Nedenfor kaster vi lys over nogle af de mere miljøvenlige løsninger, vi kan tilbyde.

Lamelgardiner: Fra plast til polyester

Flere af vores leverandører benytter sig af bæredygtige processer til gardinproduktionen. Blandt andet anvender Stila plast fra flasker, som indsamles i naturen, og som derefter bliver omsmeltet til polyester. Materialet bliver herefter genanvendt ved fremstilling af eksempelvis lamelgardiner, som er en del af vores eget produktersortiment botex HIGHLINE®. I denne serie bliver der anvendt op til seks plastikflasker per kvadrameter gardinstof.

Læs mere om lamelgardiner 

Lamelgardiner: Certificeringer

Luxaflex tilbyder en serie af lamelgardiner, der blandt andet har tilegnet sig certificeringerne GreenGuard, Cradle to Cradle og Standard100 by OEKO-TEX®. Det betyder, at lamelgardiner først og fremmest opfylder strenge standarder for, hvor mange flygtige organiske forbindelser de afgiver, som har inflydelse på indeklimaet. Jo mindre de afgiver, desto sundere et indeklima.

Dernæst er lamelgardinerne lavet af genavendelige materialer og er fri for stoffer, som er skadelige for både mennesker og miljøet. Luxaflex har netop også lanceret nyheden GreenScreen Sea-Tex® NXT, hvor vævet er lavet af 50% genanvendt plast fra havet. Derudover anvendes der mindre vand ved produktionen sammenlignet med f.eks. et bomuldgardin. 

Upcycling: Refashion™ Rullegardiner

I vores botex HIGHLINE-sortiment tilbyder vi en ny serie af rullegardiner – nemlig Refashion™ Rullegardiner. Denne serie er produceret ud af kasserede stoffer fra tekstil- og modebranchen. Her indsamles, sorteres og spindes disse materialer til garn, som herefter væves til de stoffer, som rullegardinerne laves af. Serien findes i 9 smukke farver, som her designes til at være mindre afhængige af nye materialer. Mængden af opbrugte stofrester varierer fra farve til farve.

Serien er produceret på energieffektive fabrikker i Belgien og Italien for B&C/danske Stila®, som producerer vores botex HIGHLINE-serie. Formålet med Refashion™-serien er ikke kun at reducere anvendelsen af nye materialer, men også at mindske den klimamæssige belastning ved f.eks. at anvende vedvarende energikilder.

Få inspiration til rullegardiner 

And the award goes to...

Vores gardinleverandør. Stila®, blev i 2021 tildelt prisen Red Dot Design Award for Refashion™ Rullegardin-serien – en pris, som er rettet mod virksomheder, der gerne vil gøre en forskel via design. Virksomhederne bliver bedømt af kompentente ekspertjuryer inden for blandt andet produktdesign og designkoncepter. Konkurrencen afholdes årligt.

 

Persienner: 98% genbrugt aluminium

I vores botex HIGHLINE-sortiment kan vi også tilbyde persienner, hvor belastningen på miljøet er tænkt ind i produktionen. Vores persienner er nemlig lavet af 98% genanvendeligt aluminium, hvorved allerede udvundet alu bliver omsmeltet. Dermed reduceres CO2-udslippet ved udvindingen af persiennerne, og samtidig sparer vi også på naturens ressourcer.

 

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_solafskærmning

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_solafskærmning

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_solafskærmning

Duo Plissé:
100% genanvendt polyester

Duo Plisségardinet i vores botex HIGHLINE-sortiment er lavet af 100% genanvendt polyester. Stofferne, som anvendes til at lave denne serie, er produceret udelukkende ved at genbruge plastik fra eksempelvis flasker.

Polyester som materiale er et omdiskuteret emne grundet dets oprindelse – nemlig plast. Men ved genanvendelse, mener vi, det er et godt skridt i den rigtige retning, da gardiner ikke anses af os som et fast-fashion-produkt. Polyester er derudover også yderst holdbart. 

 

Energieffektiv løsning

Med et dobbelt plisségardin kan du både holde varmen ude om sommeren og inde om vinteren. Et dobbelt plisségardin skaber nemlig en isolerende effekt, som sørger for et sundt indeklima samtidig med, at du kan spare på varmeregningen. Det skyldes, at disse gardiner består af et 2-lags, plisseret væv. Imellem disse lag opsamles der celler med luft, som netop udgør den isolerende effekt.

Du kan læse mere om dobbelt plissegardiner her.

 

Book gardinbussen

Vidste du, at det hos botex er gratis at få en gardinkonsulent ud for at måle op og give et tilbud? Vi kommer hjem til dig med gardinbussen fuld af vareprøver. Ønsker du specifikt nogle at de miljøvenlige gardintyper, kan du tage en dialog med konsulenten om netop det. Det hele er gratis og uforpligtende.

Book her

Fordelene ved hør

Hør har mange gode egenskaber. Udover at være temperaturregulerende, så er fibrene yderst modstandsdygtige, når det kommer til insekter og andre kryb. Det betyder, at der ved dyrkning af hørplanten i Europa ofte anvendes færre kemikalier og pesticider. Derudover bliver der anvendt mindre vand, da planten ikke har behov for ligeså meget vand som eksempelvis bomuldsplanten, hvilket betyder mindre spildevand. 

 

 

Det naturligt grønnere valg

Bearbejdningen af hørfibrene er krævende, og ofte anvendes manuelt arbejde. Det betyder, at hør ofte er dyrere end eksempelvis bomuld. Men ønsker man stofgardiner, som på sin vis er et grønnere valg, kan man vælge hør. 

 

 

Book gardinbussen

Book et gratis og uforpligtende besøg af gardinbussen. Sammen med vores gardinfagmand kan du tage en snak om, hvilken bæredygtig gardinløsning du ønsker. 

Book gratis her

keyboard_arrow_up