bæredygtige_gardiner_botex
keyboard_arrow_down

gardiner og solafskærmning

De grønne tiltag

Hos botex er vi stolte over at samarbejde med leverandører, som tænker miljøet ind i deres forretning og produkter. Det betyder nemlig, at vi kan tilbyde dig gardiner og boligtekstiler, hvor leverandørerne har gjort nogle tiltag i forhold til produktet, produktionen m.m. til gavn for miljøet.

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_luxaflex

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_luxaflex

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_luxaflex

De grønne tiltag

Hos botex er vi ikke bæredygtige fra top til tå. Det er en vedvarende proces og ikke mindst et konstant ønske om at være bedre i dag, end vi var i går. Vi vælger derimod at kalde det de grønne tiltag – både for dig og for os – og vi ønsker at fortælle dig om de tiltag, vores leverandører har gjort til gavn for miljøet.

Derfor samarbejder vi med brands, som har den miljømæssige belastning i mente, hvor det er muligt på nuværende tidspunkt. Det indebærer eksempelvis genanvendelige materialer, bæredygtige processer eller energibesparende produkter.

Gardinløsninger

Det er ikke altid let at blive klog på de materialer og de forskellige stoftyper, som både gardiner og boligtekstiler er lavet af, og hvilke der er det bedre valg, hvad belastningen af miljøet angår. Nedenfor kaster vi lys over nogle af de tiltag, som vores leveradnører har gjort for at gavne miljøet.

Lamelgardiner: Fra plast til polyester

Flere af vores leverandører benytter sig af processer til gardinproduktionen, hvor de har indkorporeret et grønne tiltag end førhen. Blandt andet anvender Stila plast fra flasker, som indsamles i naturen, og som derefter bliver omsmeltet til polyester. Materialet bliver herefter genanvendt ved fremstilling af eksempelvis lamelgardiner. I denne serie bliver der anvendt op til seks plastikflasker per kvadrameter gardinstof.

 

Lamelgardiner: Certificeringer

Luxaflex tilbyder en serie af lamelgardiner, der blandt andet har tilegnet sig certificeringerne GreenGuard, Cradle to Cradle og Standard100 by OEKO-TEX®. Det betyder, at lamelgardiner først og fremmest opfylder strenge standarder for, hvor mange flygtige organiske forbindelser de afgiver, som har inflydelse på indeklimaet. Jo mindre de afgiver, desto sundere et indeklima.

Dernæst er lamelgardinerne lavet af genavendelige materialer og er fri for stoffer, som er skadelige for både mennesker og miljøet. Luxaflex har netop også lanceret nyheden GreenScreen Sea-Tex® NXT, hvor vævet er lavet af 50% genanvendt plast fra havet. Derudover anvendes der mindre vand ved produktionen sammenlignet med f.eks. et bomuldgardin. 

Upcycling: Refashion™ Rullegardiner

Stila tilbyder også en ny serie af rullegardiner – nemlig Refashion™ Rullegardiner. Denne serie er produceret af kasserede stoffer fra tekstil- og modebranchen. Her indsamles, sorteres og spindes disse materialer til garn, som herefter væves til de stoffer, som rullegardinerne laves af. Serien findes i 9 smukke farver, som her designes til at være mindre afhængige af nye materialer. Mængden af opbrugte stofrester varierer fra farve til farve.

Serien er produceret på energieffektive fabrikker i Belgien og Italien for B&C/danske Stila®. Formålet med Refashion™-serien er ikke kun at reducere anvendelsen af nye materialer, men også at mindske den klimamæssige belastning ved f.eks. at anvende vedvarende energikilder.

Mere om rullegardiner 

And the award goes to...

Stila® blev i 2021 tildelt prisen Red Dot Design Award for Refashion™ Rullegardin-serien – en pris, som er rettet mod virksomheder, der gerne vil gøre en forskel via design. Virksomhederne bliver bedømt af kompentente ekspertjuryer inden for blandt andet produktdesign og designkoncepter. Konkurrencen afholdes årligt.

 

Persienner: 98% genbrugt aluminium

Stilas tilbyder også persienner, hvor belastningen på miljøet er tænkt ind i produktionen. Persienner er nemlig lavet af 98% genanvendeligt aluminium, hvorved allerede udvundet alu bliver omsmeltet. Dermed reduceres CO2-udslippet ved udvindingen af persiennerne, og samtidig spares der også på naturens ressourcer.

 

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_solafskærmning

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_solafskærmning

boligindretning_bæredygtighed_gardiner_botex_recycle_solafskærmning

Duo Plissé:
100% genanvendt polyester

Duo Plisségardinet fra Stila er lavet af 100% genanvendt polyester. Stofferne, som anvendes til at lave denne serie, er produceret udelukkende ved at genbruge plastik fra eksempelvis flasker.

Polyester som materiale er et omdiskuteret emne grundet dets oprindelse – nemlig plast. Men ved genanvendelse, mener vi, det er et godt skridt i den rigtige retning, da gardiner ikke anses af os som et fast-fashion-produkt. Polyester er derudover også yderst holdbart. 

 

Energieffektiv løsning

Med et dobbelt plisségardin kan du både holde varmen ude om sommeren og inde om vinteren. Et dobbelt plisségardin skaber nemlig en isolerende effekt, som sørger for et sundt indeklima samtidig med, at du kan spare lidt på varmeregningen. Det skyldes, at disse gardiner består af et 2-lags, plisseret væv. Imellem disse lag opsamles der celler med luft, som netop udgør den isolerende effekt.

Du kan læse mere om dobbelt plissegardiner her.

 

Book gardinbussen

Vidste du, at det hos botex er gratis at få en gardinkonsulent ud for at måle op og give et tilbud? Vi kommer hjem til dig med gardinbussen fuld af vareprøver. Ønsker du specifikt nogle at de miljøvenlige gardintyper, kan du tage en dialog med konsulenten om netop det. Det hele er gratis og uforpligtende.

Book her

Fordelene ved hør

Hør har mange gode egenskaber. Udover at være temperaturregulerende, så er fibrene yderst modstandsdygtige, når det kommer til insekter og andre kryb. Det betyder, at der ved dyrkning af hørplanten i Europa ofte anvendes færre kemikalier og pesticider. Derudover bliver der anvendt mindre vand, da planten ikke har behov for ligeså meget vand som eksempelvis bomuldsplanten, hvilket betyder mindre spildevand. 

 

 

Flere fordele ved hør

Bearbejdningen af hørfibrene er krævende, og ofte anvendes manuelt arbejde. Det betyder, at hør ofte er dyrere end eksempelvis bomuld. Men ønsker man stofgardiner af et materiale, med flere gode egenskaber, kan man vælge hør. 

 

 

Book gardinbussen

Book et gratis og uforpligtende besøg af gardinbussen. Sammen med vores gardinfagmand kan du tage en snak om, hvilken bæredygtig gardinløsning du ønsker. 

Book gratis her

keyboard_arrow_up