Ordrer lagt efter d. 12. juli vil først blive behandlet efter d. 29. juli

Sommer under markisen

Opdateret august 2022 • Markise leveret af Stila • Monteret af botex Skive

Sommer under markisen

Opdateret august 2022 • Markise leveret af Stila • Monteret af botex Skive

​Moderne 60'er stil - hjemme hos Peter Ingemann

Vi besøgte Trine og Peter Ingemann en smuk forårsdag til en snak om deres nye gardiner og markise fra botex, som på mange måder sætter prikken over i'et i deres nyistandsatte hjem.

Trine og Peter Ingemann har for nyligt renoveret en skøn bolig fra 1967 med udsigt ud over Julsø og har i den forbindelse haft en del overvejelser i forhold til markise- og gardinløsninger til det nye hjem. Det endte med en allround løsning fra botex, hvor de kunne få masser af rådgivning og vejledning til at træffe de helt rigtige gardinvalg til deres hjem.

Vi er på besøg hos parret for at høre om deres oplevelser med både markisen og gardinerne fra botex Highline® og selve processen med at vælge gardiner til et nyrenoveret hus. Det har nemlig ført mange tanker med sig – herunder at få praktik og æstetik til at gå op i en højere enhed. Læs med og få inspiration til moderne gardin- og markiseløsninger uden at gå på kompromis med husets sjæl og historie.

Gardinvalg kom på banen tidligt i processen

Parret faldt for huset på grund af 60'er charmen og den fantastiske udsigt, og selvom renoveringen ville kræve tid, var der fra start inden tvivl om, at det skulle være dét.

Vi syntes, det var et fedt hus fra det øjeblik, vi trådte ind i det. Vi kom fra en moderne funkis-villa bygget i 2006, og nu har vi så købt og totalrenoveret denne bolig fra 1967. Der havde ikke været lavet noget på huset i 50 år, så noget skulle der gøres.”

Overvejelserne om, hvilke gardinløsninger der ville passe til det nye hjem, har også været længere tid undervejs, da det var et vigtigt element særligt i forhold til de store, åbne vinduer og skydedøre, der i forbindelse med renoveringen blev specialfremstillet til huset.

Vi begyndte faktisk allerede at snakke om gardiner, mens huset endnu ikke var færdigt. Det var sjovt. Alle idéer var sådan set i spil. Vi overvejede både klassiske lange gardiner, plisségardiner, og om vi måske skulle have persienner”, udtaler Trine. Peter erklærer sig enig og tilføjer: ”Vi var til gengæld ret sikre på, at det ikke skulle være lamelgardiner, for dem havde vi i vores gamle hus”, fortæller han, og Trine nikker: ”Nemlig. Jeg synes ikke, at lameller passer til denne type hus. Så vi vidste godt, hvad det ikke skulle være.

Top down / bottom up-gardiner

Trine og Peter endte med at vælge en løsning med Duo Plisségardiner fra botex Highline®, og vi har spurgt dem, hvad der var det vigtigste for dem i forhold til den valgte gardinløsning.

Vi har en skøn beliggenhed, som vi har betalt dyrt for, så det ville være synd at ødelægge udsigten. Omvendt skal vi også tænke på, at lige så meget som vi nyder livet og trafikken ved vandet uden for huset, kan der også nemt komme for meget opmærksomhed derudefra. Det skulle altså være gardiner, hvor vi har udsigten, men samtidig kan være private. Up and down-gardinerne er perfekte, fordi vi kan trække dem op fra bunden og stadig kigge ud over vandet, mens folk ikke kan kigge så meget ind," fortsætter Peter.

Og der er ingen tvivl om, at parret i samarbejde med botex-konsulenten har fundet frem til den helt rette løsning, hvad angår både afskærmning og design. Hvor Trine i starten havde en forestilling om, at de skulle have lange stofgardiner, endte en helt anden løsning med Duo Plisségardiner at vinde som følge af den smarte funktion, hvor man også kan løfte gardinet op nedefra.

Vi har fået speciallavede vinduer og skydedøre til huset, og gardinkonsulenten påpegede, at lange velourgardiner fylder nærmest en halv meter i hver side af vinduerne, og at de desuden blafrer rundt, når dørene er åbne. Det var nok derfor, vi gik på kompromis og i stedet valgte en praktisk og velfungerende løsning. Med lange gardiner lukker man jo også helt til, mens vi med lift-up-gardinerne selv kan vælge, om vi lukker 10% eller 90% af.” forklarer parret.

Med den fantastiske udsigt til Julsø giver gardinløsningen med den praktiske Top Down/Bottom Up-funktion mulighed for at kombinere udsigt og afskærmning efter behov. Samtidig isolerer Duo Plisségardinerne fra botex Highline® både for sommersolen og vinterkulden.

Står du også og mangler en gardinløsning, og ønsker du professionel vejlegning og håndværk, kan du gøre ligesom familien Ingemann og booke en gratis gardinbus. Så tager vi en dialog om, hvad du har af tanker og ønsker hjem til dig.

Book en gratis gardinbus

Markiseløsning med flere gevinster

Hos Peter og Trine er der ingen tvivl om, at de fantastiske omgivelser har stor betydning for familiens hverdag. Især i sommerperioden fungerer terrassen som en forlænget del af huset med den skønne udsigt til Julsø, der kan ses ikke alene fra terrassen, men fra alle rum, der vender ud mod haven og søen.

Selvom udsigten er den primære grund til, at vi købte huset her, samt grunden til den kæmpestore terrasse, så kunne vi fra starten mærke, hvordan solen varmede stue og køkken voldsomt op”, siger Peter og peger på de store vinduespartier.

Med så store vinduer hele vejen rundt, så bliver det noget af en sauna indendørs, og her er den store markise virkelig med til at skabe en tålelig temperatur indenfor og et bedre indeklima – og på terrassen. Ellers kunne vi nok slet ikke holde til at sidde her udenfor”.

Brustor-markisen fra botex er en af de store modeller, som kan give en masse læ for både sol og dug. Den kommer fra vores hollandske leverandør, Stila, og der er tilvalgt motorstyring og vindsensor, som får markisen til automatisk at køre ind, hvis det blæser for meget.

Det er nemt og trygt at have markisen ude i længere perioder, når solen er meget på. Peter og familien nyder også godt af at have en stor markise om aftenen, hvor man sidder lunt og godt ud på de sene timer, selv om duggen falder.

Book gardinbussen for en ny markise

Vejledning fra gardin- og markiseeksperter

Trine og Peter er enige om, at det har haft en kæmpe værdi for dem at få botex-konsulentens professionelle hjælp til at træffe de rette beslutninger til både gardin- og markiseløsningen.

Det var absolut nødvendigt med både vejledning og montering. Dét havde vi aldrig klaret selv. Og så blev vi jo også 'skubbet lidt til' – altså på den gode måde.” nævner Trine. Peter tilføjer med et grin: ”Ja, det var bestemt ikke en kedelig gardinkonsulent, vi havde ude der. Han havde faktisk gang i nogle orange farver, som vi dog ikke turde... Men vi synes jo egentlig, det var meget fedt at blive rykket.”

botex_gardinkonsulent_gardinbussen_gardinekspert

Trine konkluderer: ”Når jeg syntes noget var pænt, kunne botex-konsulenten måske fortælle, at stoffets struktur ville give et uheldigt lysindfald lige her samt andre afgørende detaljer. Han havde en viden om produkterne, som jeg ikke selv kunne gætte mig til – vi fik god og brugbar vejledning hele vejen igennem processen.

Få inspiration i din nærmeste butik

Med mere end 33 forhandlere over hele landet er du aldrig langt fra en botex-butik. Kom forbi og få inspiration til at forny din bolig, og se dine mange valgmuligheder. Vi står altid klar med sparring og gode råd.

Find nærmeste botex-butik her

keyboard_arrow_up